אביב !
אָמַר רַבֵּנוּ (רבי נחמן מברסלב) זַ"ל (בשיחות הר"ן סימן צח).
שֶׁבִּימֵי חֹדֶשׁ נִיסָן בְּעֵת שֶׁהַשָּׂדוֹת נוֹתְנִים יְבוּלֵיהֶם אָז טוֹב בְּיוֹתֵר לִהְיוֹת אִישׁ כָּשֵׁר וּלְהִתְפַּלֵּל וּלְהִתְבּוֹדֵד בֵּין הָעֲשָׂבִים.
וְעַתָּה בִּתְפִלַּת טַל לִקְרַאת הָאָבִיב הִזְכִּיר זֹאת בַּעַל הַפַּיָּט בַּתֵּבוֹת "וְכָל נְאוֹת דֶּשֶׁא לוֹ נִכְסָפִים",
הַיְנוּ שֶׁנִּכְסָפִים לְהִכָּלֵל בַּהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ,
וְעַל כֵּן נוֹתְנִים כֹּחָם בִּתְפִלָּתוֹ שֶׁל הָאִישׁ הַכָּשֵׁר הַמִּתְפַּלֵּל בֵּינוֹתָם.
(שיח שרפי קודש ו-ו – קכז)
כמה דברי תורה סודות גנוזים ונפלאים על חודש האביב
שמגלה רבי נתן מברסלב על פי הקדמות של רבינו רבי נחמן מברסלב בספר ליקוטי הלכות, חושן משפט ב הלכות חכירות ב הלכה ה'
…וזה בחי' שהעת שהתבואה נגמרת (דהיינו מגיע למיטבה, לבישולה) הזמן הזה נקרא נקראת אביב, כמו שכתוב "שמור את חודש האביב וכו'". אביב זה בחי' אותיות א"ב כסדר, כמובא בכתבים.
כי בתשרי זורעין את התבואה, תשרי הוא בחי' תשר"ק דהיינו אותיות שלא כסדר אלא מהסוף להתחלה, ואז הוא עדיין קודם התיקון של השדה, ואז הוא עדיין בבחי' שלא כסדר.
ואח"כ כל העבודות והתיקונין שעושין בשדה (דהיינו עבודות השדה לגידול התבואה), ומחודש תשרי שזורעים, יורדין עליה (על התבואה) גשמים, כל ימות הגשמים, ועי"ז נתתקן בחי' שלא כסדר, ומקבל חיות דהיינו שפע הגשמים מבח'י כסדר..,
ואז בשעת גמר התבואה (דהיינו שהיא מתבשלת) נתתקן הכל, וחוזר הכל כסדר, ועל כן אז הוא בחי' אביב כסדר כנ"ל, ובכל זה – גילה לנו רבי נתן מברסלב סוד סדר האותיות והבריאה של חודש האביב.
כי יש כמה מצוות הנהוגות בקרקע מעת החרישה והזריעה עד שנגמר ונעשה פת (כשם שכתוב בטא"ח סי' קס"ז), וע"י אלו המצוות מתקנין חטא אדה"ר, שעיקר הפגם היה בבחי' האדמה, שהיא בחי' מלכות כנ"ל, בחי' ארורה האדמה וכו', ועל כן הם יו"ד (עשר) מצוות (בפת), כדי להמשיך החיות מבחי' כסדר שהיא בחי' יו"ד (חכמה), לבחי' מלכות שהיא בחי' (חוה שלא כסדר) כנ"ל, בחי' ארורה האדמה וכו' וע"כ הם יו"ד מצוות כדי להמשיך החיות מבחי' כסדר שהיא בחי' יו"ד, לבחי' מלכות, שהיא בחי' השדה, כדי שיחזור הכל כסדר.
ועוד על הסוד של חודש האביב
וזה בחי' הפסוק ארץ נתנה יבולה יברכנו אלקים אלקינו, כי בעת שנתבשלה התבואה בחי' אביב כסדר אז נתבטלה הקללה של האדמה שנמשכה מבחי' שלא כסדר כנ"ל, ואז נמשך ברכה בחי' יברכנו אלקים וכו':
וזה בחי' עשר תיבות שיש בברכת המוציא כנגד יו"ד מצוות הנוהגות בתבואה מעת החרישה וכו' כנ"ל כמבואר שם בטור וש"ע, וכן מונה שם כמה פסוקים המדברים מפרנסה שיש בהם יו"ד תיבות, כי עיקר תיקון הפת היוצא מהקרקע ע"י בחי' יו"ד הנ"ל שהוא בחי' כסדר כנ"ל:
וזה שצריכין להטעים ה' דהמוציא. כי המלכות היא בחי' דל"ת כנ"ל וכשממשיכין לה חיות מהיו"ד אזי נעשית מה- ד' ה' כ"ש בזוה"ק ה' דל"ת הוות וכו'. וזה עיקר התיקון של התבואה והפת היוצא מהשדה כנ"ל ע"י שמקבלין חיות מבחי' כסדר שהוא בחי' יו"ד. ואזי הפת והתבואה היוצא מהשדה שהיא בחי' מלכות שלא כסדר בחי' דל"ת בחי' דלה ועני' שנתקללה ע"י חטא אדה"ר וכו' כנ"ל ועכשיו חוזר ונמשך חיות מבחי' יו"ד כסדר ואזי נעשה מה- ד' ה'. וזה בחי' ה' דהמוציא ואזי נעשה הכל כסדר ונמשך עשירות ושפע וברכה גדולה בבחי' והריקותי לכם ברכה עד בלי ד"י:
והיוצא מכל זה שבימי האביב טוב ללכת לשדה להתבודד וליישב את הדעת מה התכלית של החיים ולעשות חשבון הנפש על הבית העבודה והמשפחה מידות ואיך אנחנו מתנהגים במצבים שונים בעבודה ועם האשה… כי ימים אלו הם זמן שהתבואה בשלה והטבע והיסודות מתנהגים כסדר שעל ידי זה הם מעלים את התפילות ומסוגלים ליישב את השכל והראש שלנו שגם יתהפך מכל הבלגנים שהראש שקוע בהם להתהפך כסדר להיות כרצון השם בנחת ובקדושה בדרך התורה ואז הכל פורח וזורח וכל הבריאה מאיר – שלכם באהבה ברסלב מאיר !
והיינו שמחים לפרט ולהמשיך להסביר ולבאר את המאמר, ונשמח לקבל תרומות (ניתן לתת מכספי מעשרות) לאחזקת האתר ולשיפור והעלת תכנים בטוב טעם, והפצתם ברשת המדיה, אז בנתיים תשמחו ותהנו במה שיש..!
בברכת התורה ולומדיה ישיבת ברסלב מאיר !