בחנוכה אחרי הדלקת הנרות, ואכילת הסופגניות והלביבות ואחרי שירי החנוכה עם הילדים זוהי עת רצון לכל המשפחה !!
על כן יש עניין לשבת מול הנרות בחצי שעה של חיוב ההדלקה ולהרבות בשבח והודיה לקדוש ברוך הוא על הניסים והנפלאות שעשה עם אבותינו ועימנו בכל דור ודור ובכל אחד ואחד בפרטיות במשך החיים !!
זמן זה הוא מסוגל ביותר – לחשבון הנפש ודיבור בפה עם בורא עולם בשבח והודיה על העבר ובבקשה על העתיד !!
ולאו דווקא כדרך העולם להרבות ולהשקיע בקריאת תהלים, תהלים זה לא העניין ולא הזמן… !
סגולה
להתפלל מזמור צא בתהילים
7 פעמים – מול נרות החנוכה !
שם החודש של החנוכה הוא כסלו – 'כס' זה לשון כיסוי, בחי' האור הגנוז המכוסה מאיתנו וגנוז לצדיקים לעתיד לבוא. ואור זה מסוגל להתגלות בזמן הדלקת הנרות, והרמז הוא באותיות כסלו – כי 'לו' גימטריה 36, שהם מספר הנרות שמדליקים בימי החנוכה. וע"כ מזמור יושב בסתר עליון (תהלים פרק צא) מסוגל ביותר לאומרו בעת הדלקת נרות חנוכה…
ידוע שהבעש"ט היה אומר אותו שבע פעמים. וכן כתוב בקדמונים, בספר התשב"ץ, שהחשמונאים היו אומרים את המזמור הזה 7 פעמים לפני שיצאו למחלחמה עם אויבנו ולכן ניצחו. האריז"ל אומר שמזמור זה מסוגל להתגלות האור הגנוז של שבעת ימי בראשית המתגלה כנ"ל.
אמר המעתיק ועיין במסכת שבועות דף טו: שאומרים מזמור זה בשיר של תודה על המזבח, וכמו שידוע שחנוכה היא זמן להודות… וכן המזמור הזה בימי אלו מסוגל לכל לנצח את כל המלחמות של כל אחד מאיתנו עם היצר הרע שבו.., ולכל הישועות הניסים והנפלאות כמו שהיו בימי אבותינו בימים ההם בזמן הזה !!
תהילים פרק צא
{א} יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן: {ב} אֹמַר לַיהוָה מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ: {ג} כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת: {ד} בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ:
{ה} לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם: {ו} מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם: {ז} יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ: {ח} רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה:
{ט} כִּי אַתָּה יְהוָה מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ: {י} לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ: {יא} כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ: {יב} עַל כַּפַּיִם יִשָּׂאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ:
{יג} עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין: {יד} כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי: {טו} יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ: {טז} אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי:
הבאנו גם את המזמור עם פירוש פשוט לטובת זיכוי הרבים !
{א} יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן:
יושב בסתר עליון. דע כי היושב וחוסה ומתבודד בעבודת ה' ובעיון סתרי התורה בקביעות, דהיינו שנפשו דבוקה בשורשה העליון בכנפי השכינה.., אתה האיש אשר בצל שדי יתלונן, דע כי ה' ישגיח ויגן וישמור עליך בהשגחה פרטית, כמש"כ (שה"ש ב) בצלו חמדתי וישבתי. שד-י. לשון חוזק. יתלונן. עניין התמדה, כמ"ש צדק ילין בה (ישעיה א).
{ב} אֹמַר לַיהוָה מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ:
אומר לה' מחסי. ה' אתה הוא מחסי ומצודתי פי' השומר עלי, כוחי והצלחתי. והכל ילמדו ממני, שאתה עיקר הכוח והבטחון לבטוח בו ולהאמין בו, ולמה אני אומר כן…
{ג} כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת:
כי הוא יצילך. כי ה' לבד הוא אשר יצילך מפח – מרשת הלוכדת, יקוש – לשון מוקש. ומדבר – המשבר, הוות – ענין שיברון. באור הענין כי הוא יצילך מכל רעות המתרגשות בעולם, בין מרעות בעלי הבחירה שעל זה נאמר מפח יקוש, בין מרעות הבאות ע"י הטבע בחי' מדבר הוות.
{ד} בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ:
באברתו יסך. בכנפיו יסוכך ויגן עליך : תחסה. תתכסה : צנה וסחרה. הוא צנה המקפת את האדם קרוב לארבע רוחותיו : סוחרה לשון סחור סחור, דבר הסובב מכל צד:
{ה} לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם:
לא תירא. אם תבטח בו : מחץ יעוף יומם. ממידת הדין המעופפת ומגיעה ופוגעת כחץ.
{ו} מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם:
מדבר, ומקטב. שמות שדים הם, זה מזיק בלילה וזה מזיק בצהרים : ישוד. ישודד : מדבר. מן המזיק 'דבר' ההולך באופל : מקטב. מן המזיק 'קטב' השודד נפשות בעת צהרים : ישוד. מלשון שדידה וגזלה :
{ז} יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ:
יפול מצדך אלף. אף אם בעת הדֶּבֶר יחנו אלף שדים ויפלו אנשים רבים מצדך ומימינך – מ"מ אליך לא יגש הדבר או החץ ולא יזיק לך לרעה :
{ח} רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה:
רק מה שתביט בעיניך ותראה את הנופלים סביב לך ותעיין בזה, ואז תראה כי הוא שילומת רשעים, שה' משלם להם את ענשם בהשגחה, וע"כ לא יגע רע בצדיקים המושגחים לטובה :
{ט} כִּי אַתָּה יְהוָה מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ:
כי אתה. אמרת : ה' מחסי, עליון שמת מעונך. את הקב"ה שמת מעון מבטחך : מעונך. מלשון מעון ומדור :
{י} לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ:
לא תאונה. לא תקרה, לא תזדמן לך רעה, רוצה לומר שאם ירצה איש להפגיע בך איזה רעה, הרעה עצמה לא תרצה להיות מאונה אליך, וכן ברעות טבעיות נגע לא יקרב (אליך) באהלך, הגם שהנגע תהיה באהלך לא תקרב אליך, כאילו הרעה והנגע עצמם לא ירצו לפגוע בך ולהרע לך :
{יא} כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ:
לך. עליך : כי, יאמר הגם שמלאכיו אשר יצוה ה' לך ויזהירם לשמרך בכל דרכיך הם על כפים ישאונך ולא יניחו אותך לעבור על הארץ ברגליך, כי ייראו פן תגוף באבן רגלך אף נגיפה קלה, והם מוזהרים על שמירתך ולכן ישאו אותך על כפים בל תקרב אל דבר מזיק כלל :
{יב} עַל כַּפַּיִם יִשָּׂאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ:
פן תגוף. פן תכשל : על כפים. המלאכים ההם ישאו אותך על כף ידם ולא יעזבוך ללכת בארץ רגלי כי פן תכה רגליך באבן המוטל בארץ. והוא משל על גודל השמירה וההשגחה :
{יג} עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין:
שחל. שם משמות האריה : ופתן. מין נחש : כפיר. ארי בחור : ותנין. מין נחש : תדרוך. תרמוס עליהם ברגליך ולא יזיקו אותך : פירוש ה' יאמר, לא אעזוב את שמירתו אל מלאכים, שהם ישמרוהו בדרך הטבע שיתרחק מן המזיק ושינצל בדרך הקרוב אל הטבע, כי רק בעצמו אשמרהו בענין נעלה מדרך הטבע, ואין אומר שלא תנשא עוד על כפים להתרחק מן המזיק, רק תלך על הארץ גם על סכנה היותר גדולה, ובכל זה לא יגע בך רע ע"פ הנס והפלא, ואני אומר שעל שחל ופתן תדרוך ולא יזיק אותך, וגם תרמוס כפיר ותנין תרמסם ותכלם בדרכך עליהם, כי אין שמירתך ע"י ממלאכים ושלוחים בענין קרוב אל הטבע רק ע"י ה' בעצמו, כי אחר שבי חשק אפלטהו בעצמי מן הצרה, הגם שיהיה במקום סכנה, וע"י שידע שמי שהיא מדרגה יותר גדולה מן החשק, שזה כבר השיג את חשקו וידע שמי, אשגבהו שעוד יתגבר על המזיקין :
{יד} כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי:
כי בי חשק. כה יאמר ה' הואיל וחשק בי – לכן אצילהו מן כל מיני צרות וייסורין. כי ידע שמי. הואיל והוא יודע ומכיר שמי להיות חרד מפני. אשגבהו. ענין התחזקות.
{טו} יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ:
יקראני. לכן כאשר יקרא אלי אענה אותו : עמו אנכי בצרה. בעת בוא צרה בעולם אהיה עמו להצילו ממנו : אחלצהו. אוציא אותו מן הצרה ועוד ארבה כבודו : יקראני, שיעורו יקראנו בצרה ואענהו "עמו אנכי" מבאר למה לא ישאהו על כפים בל יקרב במקום סכנה, ולמה יניחהו במקום שחל ופתן ומזיקין, שזה יהיה שעי"ז יקראני בצרה, ויתפלל לפני, זאת שנית שאענהו שעמו אנכי, וישיג שאני עמו לשמרו, משא"כ אם לא יהיה במקום סכנה כלל, לא יקרא אלי, וגם לא ישיג בחוש שה' עמו כי יתלה הכל בטבע, ואחלצהו ואכבדהו שעי"ז ישיג כבוד, אחר שיראו כולם שאני עושה לו נסים, וגם ר"ל שיענהו בצרה שהיא עמו, ושהצרה היא לטובתו, ואינה מחמת הסתרת פנים רק בהשגחה, ושאחלצהו ועוד יהיה לו כבוד, ועי"ז.
{טז} אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי:
אורך ימים אשביעהו. כמו שהיה באיוב שע"י יסוריו האריך ימים, וגם אראהו בישועתי שעי"כ יראה בעיניו, ובימיו תשועת ה' ישועה השגחתית.
עוד על קדושת ימי החנוכה
(מלוקט מספרי רבינו נחמן ותלמידיו).
חנוכה היא בחינת מצות ביקור חולים.
כי צריכין לבקר את החולה ולהסביר לו פנים, דהיינו מה שבני אדם נכנסין אצלו ומפקחין על עסקיו, ועושין לו כל צרכיו, כמו שכתוב בשלחן ערוך (יורה דעה סימן של"ה ס"ח). שזהו בחינת הארת פנים, כי אין מסתירים פניהם ממנו, ואינם נטמנים בבתיהם, רק באים אליו ועושין לו צרכיו, ומדברין על לבו, שכל זה בחינת הארת פנים.
ועל ידי זה ממשיכין עליו חיות, מבחינת הארת פנים שלמעלה שמשם עיקר החיות להחיות את החולה, בבחינת "באור פני מלך חיים" כמו שכתוב בהתורה הנ"ל, ועל כן שכינה למעלה מראשותיו של חולה (שבת י"ב) כמו שכתוב "ה' יסעדנו על ערש דוי כל משכבו הפכת וכו' ". היינו בחינת הנ"ל שדייקא מחמת הוא חולה, על כן נמשך עליו אור השכינה, שהוא בחינת אור הצדיק האמת שמשגיח על כל החולים ביותר, שהם בבחינת כל משכבו נהפך בחליו שעליהם מפקח ביותר להמשיך להם רפואות להחיותם בגשמיות ורוחניות באופן שיוכל להאיר בהם השגות אלקות כנ"ל. כי זה עיקר גדולת הצדיק ומעלתו שמשתדל לרפאות החולים ביותר… [hide-this-part morelink="המשך לקרוא את המאמר >>"]
וזה בחינת חנוכה ופורים שהם בחינת מצות ביקור חולים.
והוא כמו למשל כשהאדם בריא בודאי אין המלך בא אל האדם להראות לו פניו, רק כל מי שרוצה לקבל פני המלך ולהתעדן מאור פניו הוא צריך לנקות ולטהר עצמו יפה יפה ולקשט עצמו כראוי, ולשקוד על דלתי המלך, ולבקש מאת רואי פני המלך שיקבלו רשות שיכנוס, ולעשות כל התחבולות השייכים לזה עד שיזכה לבא לפני המלך כפי מדריגתו, אם ליכנוס לחצר המלך או לבית או להיכל וכו' כדי שיאיר בו המלך פניו המאירות.
אבל כשאחד מאנשי המלך חולה ומוטל על ערש דוי רחמנא ליצלן, אזי כשנתעוררין רחמי המלך להחיותו מאור פניו, אזי מוכרח המלך לילך אצלו לביתו להאיר בו פניו ולהחיותו. וזה בחינת שכינה למעלה מראשותיו של חולה וכנ"ל.
וזה בחינת חנוכה ופורים שהם מועדים קדושים שניתנו לנו להחיותינו כיום הזה בימי הגלות המר, שכנסת ישראל נקראת חולה, כמו שכתוב בזוהר הקדוש בבחינת סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים כי חולת אהבה אני. ומעוצם חליינו הכבד אין אנו יכולים לעלות ולראות ולהשתחוות לפניו בשלוש פעמי רגלינו ליכנוס לביתו הקדוש שהוא הבית המקדש לקבל אור הפנים. כי מפי חטאינו גלינו מארצינו ונתרחקנו וכו'. ואין אנו יכולים וכו'.
על כן חמל עלינו בעל הרחמים ברחמיו העצומים והוסף לנו שני הימים הקדושים האלו שהם חנוכה ופורים שתיקנו לנו הצדיקים הגדולים שהם אנשי כנסת הגדולה. כדי להמשיך לנו אור הפנים לתוך ביתינו בתוקף גלותינו, שיזכה כלא חד בביתו בחנוכה להדליק נר חנוכה שהוא בחינת אור הפנים בחינת (תהלים קד) להצהיל פנים משמן שזהו בחינת השגת אלקות כנ"ל.
וזהו בחינת מצות ביקור חולים שהמצוה ברגלין. היינו בחינת הנ"ל שהשם יתברך מרחם עלינו והולך לבקרינו ומאיר לנו פניו הקדושים בתוקף גלותינו שאנו חולים כאלה כאשר יודע כל אחד בנפשו, והוא ברחמיו מבקרינו ומחיה אותנו באור פניו הקדושים, על ידי קדושת הימים הקדושים האלו שנתן לנו, שהם חנוכה ופורים, שהם מועדים קדושים בימי החול, שהם בחינת ימי הגלות, שאז אין בנו כח לעלות אליו לבית המקדש לקבל מאור הפנים, רק הוא יתברך ממשיך לנו אור הפנים לתוך ביתינו כדי להחיותינו על ידי הצדיקים הגדולים האמתיים שבכל דור שהם עוסקים בתיקונינו שהם משתדלים ביותר להחיות החולים ביותר וכנ"ל:
וזה בחינת מה שמסבבין העניים בחנוכה לקבל מעות חנוכה. זה בחינת הארת פנים מלמעלה שהשם יתברך מאיר פניו לנו לתוך ביתינו כנ"ל. כי אי אפשר לקבל אור פני מלך חיים כי אם על ידי הצדקה, כמו שכתוב (תהלים יז) אני בצדק אחזה פניך.
ועל כן ברגלים שצריכין לעלות לרגל לבית המקדש לקבל אור הפנים, על כן צריך איש כמתנת ידו להביא עולת ראיה כמו שכתוב (דברים ט"ז) ולא יראה את פני ה' ריקם וכו'….
אבל ברגלים שצריכין לעלות לבית ד' לקבל אור הפנים צריכין להעלות הקרבן שהוא נדבת לבו בחינת צדקה, וצריכין לטרוח בו להעלותו לבית ה', אבל בחנוכה באים העניים לתוך הבית שהם מאנין תבירין דילי' (זוהר יתרו דף פו) שבהם שכינת אור פניו כמו שכתוב )ישעיה נז) אשכון את דכא.
ועל כן כשהשם יתברך אוהב את אחד ורוצה להאיר לו פניו – שולח לו עני לזכות בו, כמו שכתוב בזוהר הקדוש (יתרו דף פו) מאן דקוב"ה רחים לי' שדר ליה דורונא מסכנא.
ועל כן בחנוכה שאז הוא בחינת שהשם יתברך מאיר פניו לתוך ביתינו, על כן ברחמיו שולח לנו העניים לתוך ביתינו כדי לקבל על ידם אור הפנים שמאיר אז לתוך ביתינו וכנ"ל: [/hide-this-part]
תפילה לימי החנוכה
טוב וחשוב להתפלל, ולהרבות בשבח והודיה מול הנרות
(כי כל זמן שהם דולקים – זהו עת רצון גדול מאד כמובא בספרי האריז"ל ורבי נחמן מברסלב)
על כל הטובות והנפלאות והחסדים שגמל עימו ה' עד היום,
ובע"ה יראה באור שבעת הימים אור הצדיקי אמת,
וימשיך לעצמו ברכה וישועות נפלאות לכל השנה כולה !
ריבונו של עולם, זכנו לקים מצות הדלקת נר חנוכה כראוי, בכל פרטיה ודקדוקיה וכונותיה ותרי"ג מצות התלויים בה, ולקים כל המצוות של חנוכה בשמחה גדולה… להודות לך ולברכך, ולומר הלל שלם בשמחה וחדוה רבה, ובהתעוררות גדול, בקדושה ובטהרה גדולה, כי ברחמיך הרבים קבעת לנו שמונת ימי חנוכה להודות ולהלל לשמך הגדול – שהם שעשוע עולם הבא.
זכנו ברחמיך הרבים לקים מצותיך באמת עד שנזכה להמשיך עלינו באמת שעשוע עולם הבא תמיד, שהוא הודאה לשמך הגדול והקדוש, ובפרט בימי החנוכה הקדושים שהם ימי הודאה, עד שנזכה להתקרב אליך באמת, ולדעת ולהכיר אותך, ולהודות לך [על כל פרט וכל דבר בחיים שעבר ועובר עלינו], ולברכך סלה באמת לעולם כי טוב [גם אם אנחנו לא מבינים מה זה טוב, ונראה לנו שמה שעובר עלינו זה רע – זכנו להאמין כי מה שעובר עלינו – זה טוב לנו, לזכות אותנו לחיי עולם הבא]. כמו שכתוב: "הודו ליהוה כי טוב כי לעולם חסדו".
וזכנו אבינו, ברחמיך הרבים לקדושת חנוכה, ותעזרנו בכל שנה ושנה שנזכה לפעל בקשתנו ומשאלותנו לטובה ביום הכפורים הקדוש, שתמחל ותסלח לעונותינו ולעונות עמך בית ישראל ותעביר אשמותינו בכל שנה ושנה. "סלח נא לעון העם הזה כגדל חסדך, וכאשר נשאת לעם הזה ממצרים ועד הנה".
ונזכה על ידי המחילה והסליחה של יום הכפורים לקבל על ידי זה קדושת ימי החנוכה הקדושים, שהם חנכת הבית [הן בית המקדש, הן הבית הפרטי שלנו הבעל והאישה והילדים], ונזכה להמשיך עלינו בימי החנוכה קדושת הבית המקדש [שיהי' גם ביתנו שלנו מקודש, באור המצוות והשמחה של התורה והצדיקים, בחיי משפחה בריאים ובנחת יהודית]. ותרחם עלינו ותבנה לנו את בית קדשנו ותפארתנו במהרה בימינו ושם נקריב לפניך את קרבנות חובותינו, לטהרנו מעונותינו ולסלוח חטאתינו.
רבונו של עולם מריה דעלמא כלא, אדון הנפלאות מצמיח ישועות, אתה יודע האמת, שכל הנסים והנפלאות שעשית עמנו ביציאת מצרים, ובמלחמת עמלק בימי משה, ובימי מרדכי ואסתר, וכל הנסים ונפלאות שעשית עמנו בימי חנוכה ובכל דור ודור, עיקר הנס והישועה הוא ישועת הנפש.
כי עקר הקנאה והשנאה, של כל צרינו ורודפינו בגשמיות ורוחניות, הוא רק על אשר אנו מאמינים בך ה' אלקינו, ומשתוקקים לילך בדרכיך הקדושים ולקים מצוותיך הנוראות, ולגלות ולפרסם אמיתת אמונת אלקותך והשגחת בעולם.
זכני ברחמיך הרבים להתגבר ולהתחזק בכל עת להמשיך עלי השמחה הגדולה והנפלאה של אורות ימי החנוכה, ואזכה לחזק את עצמי בשמחה גדולה כל כך, עד שתגיע השמחה לרגלי שאזכה לרקד מחמת שמחה. ובפרט בשבתות ה' ובמועדי ה' מקראי קדש ובחנוכה ופורים ובשארי שמחות של מצוה, תהיה בעזרי תמיד לשמחני בכל עז עד שאזכה לרקד הרבה מחמת שמחה. ואזכה לעסק בתורה ולעשות כל המצוות בשמחה גדולה כל כך עד שהשמחה תגיע עד רגלי, ואזכה להעלות את הרגלין למעלה, ועל ידי זה תרחם ותעלה ותקים את כל תומכי אוריתא, וכל שאר הבחינות…
מסירת שמות לברכה ותפילה בעת הדלקת הנרות,
אצל רבי נחמן מברסלב, בכותל המערבי ובקבר רחל אימנו ושאר מקומות הקדושים
זה לא תשע דקות של עת רצון המסוגל… זה 8 ימים של ניסים ונפלאות מלא באורות וישועות
ימי החנוכה ימי אור ושמחה, ימים של ניסים ונפלאות כמו שעשה לאבותינו בימים ההם כך יעשה ברחמים בזמן הזה !
כנסו והרשמו לתפילה וברכה ב- 8 ימי החנוכה יום יום בזמן הדלקת הנרות, בכותל המערבי, ובקבר רחל אימנו –
בתפילות וברכות בימים של ניסים ונפלאות לזכות לאורות וישועות !
בתרומה של דמי חנוכה – עבור ילדים למשפחות נזקקות
גדולי הרבנים של מוסדות ברסלב – יתפללו ויזכירו אתכם לברכה בשמחה
כל 8 הימים המסוגלים לאורות ניסים ונפלאות של חנוכה
בכותל המערבי | בקבר רחל אימנו | שמעון הצדיק | בישיבת ברסלב | אצל רבינו נחמן מברסלב
ובזכות מצווה זו – ה' יתברך יתן וישפיע לכם במידה טובה מרובה, וימלא משאלות ליבכם בשמחה לישועה !
בתרומה של דמי חנוכה כל אחד כפי נדבת ליבו !
[עבור חנוכיה, סופגניה, ושאר מיני מתוקים]
הכולל מתנות לילדים = חנוכיה, סופגניה ופרס – לכל ימי החנוכה
לא מוותרים על שום סגולה ושום מקום שיכול להביא לכם את הישועה !
שווה לך לעשות הכל בעולם, לתת צדקה, לשלוח שיתפללו עליך – להתאמץ במקסימום. גדולי החסידות הזדמנות ועת רצון הכל עומד לצידך לטובתך להצלחתך !
שליחת שמות בוואטסאפ 052-565-2005 ; 051-5505148